Міністерство фінансів України випустить облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 8,5 млрд. грн. для оплати ними акцій додаткової емісії НАК "Нафтогаз України".

Відповідне доручення Кабінету Міністрів Мінфіну закріплено у розпорядженні уряду №211-р від 11 березня 2011 року "Про затвердження фінансового плану і основних показників руху коштів НАК "Нафтогаз України" як окремої юридичної особи на 2011 рік", текст якого опублікований на урядовому порталі.

Згідно з документом, Міністерство енергетики і вугільної промисловості у разі несвоєчасного або не в повному обсязі здійснення заходів, передбачених планом співпраці уряду з Міжнародним валютним фондом (МВФ) на 2011 рік і включених у фінансовій план компанії, подасть пропозиції про коригування фінплану компанії.

Відео дня

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої добувають понад 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.