Згідно із завершальними положенням Податкового кодексу із сьогоднішнього дня набув чинності III розділ кодексу «Податок на прибуток підприємств», яким передбачено, що юрособи не зможуть відносити на валові витрати придбання товарів/послуг у підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

Нагадаємо, Податковий кодекс набув чинності з 1 січня 2011 року.

Як повідомляв УНІАН. 25 березня голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА заявляла, що у разі, якщо законопроект про реформування спрощеної системи оподаткування не буде ухвалено до 1 квітня, близько 200 «спрощенцев» не зможуть продовжувати свій бізнес.

Відео дня

За її словами, на сьогодні в Україні близько 1,2 млн. підприємців працюють за спрощеною системою оподаткування, з них 500 тис. працюють з юрособами. З 1 квітня набуває чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою юрособи не зможуть відносити на валові витрати витрати на придбання товарів і послуг у «спрощенцев». «500 тис. підприємств не зможуть займатися своїм бізнесом», - сказала депутат. Таким чином, вважає Н.КОРОЛЕВСЬКА, близько 200 тис. підприємців-«спрощенців» із 500 тис. можуть закрити свій бізнес.

Нагадаємо, проти введення в дію цієї норми ПК виступали учасники Всеукраїнського автомобільного маршу протесту, який стартував 21 березня одночасно із Заходу і Сходу України - зі Львова і Луганська, а завершився 25 березня на Європейській площі в Києві.

Учасники Автомайдану передали свої вимоги до Кабміну.

31 березня прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ доручив міністру фінансів Федору ЯРОШЕНКУ провести консультації з авторами звернення до глави уряду учасників Всеукраїнського автомобільного маршу протесту і «розглянути їхні пропозиції щодо внесення змін до Податкового кодексу України в частині реформування спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності суб`єктів малого підприємництва».