Міністерству фінансів, Мінекономрозвитку, Міністерству юстиції та Державній податковій службі України (ДПСУ) доручено розробити зняття обмежень на реєстрацію платниками ПДВ платників єдиного податку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем`єр-міністра - міністра економічного розвитку та торгівлі України Андрія КЛЮЄВА, переданому агентству УНІАН.

За словами А.КЛЮЄВА, в разі потреби будуть підготовлені пропозиції до розгляду в другому читанні проекту закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деякі інші законодавчі акти».

Відео дня

На основі пропозицій підприємців ДПСУ було доручено забезпечити однозначне тлумачення й застосування норм Податкового кодексу про стягнення збору за спеціальне водокористування, повідомив А.КЛЮЄВ.

За його словами, також розроблятимуться пропозиції щодо можливості зменшення ставки єдиного соціального внеску.

Перший віце-прем`єр-міністр також повідомив, що ще одним питанням, яке піднімають підприємці, є питання підтримки бізнес-інкубаторів і технопарків. «Я взагалі вважаю, що створення умов для розвитку інноваційних виробництв, зокрема у сфері малого та середнього бізнесу, є одним із найважливіших завдань уряду на сьогоднішньому етапі», - заявив він.

Мінрегіонбуду доручено терміново поінформувати Кабінет міністрів і Координаційну раду про стан нормативного регулювання розміщення малих архітектурних форм, а також прискорити затвердження порядку розміщення тимчасових споруд.

За словами А.КЛЮЄВА, багато питань у підприємців викликають механізми нормативної оцінки землі. Тому Мінагрополітики разом з іншими органами виконавчої влади за участю Координаційної ради підприємців повинні провести аналіз існуючих методик грошової оцінки землі й у 10-денний термін поінформувати Кабмін. А Мінрегіонбуд повинен включити представників Координаційної ради підприємців до складу робочої групи з оцінки і спрощення процедур узгодження й введення в експлуатацію будівництв, тимчасових споруд і МАФів, сказав А.КЛЮЄВ.

Він також повідомив, що Київська міська держадміністрація повинна провести перевірку роботи КП «Київпарксервіс», перевірити скарги підприємців і вжити заходи у разі виявлення порушень або зловживань.