Обговорення проекту Договору про вільну торгівлю є основним питанням, винесеним на засідання Ради глав урядів (РГУ) країн СНД, яке відбудеться 19 травня в Мінську.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі виконкому СНД.

«До проекту порядку денного засідання внесено 19 питань, що стосуються співпраці в економічній і гуманітарній сферах, а також у сфері безпеки, зокрема продовольчої. Основним питанням стане проект Договору про зону вільної торгівлі», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що новий Договір про зону вільної торгівлі, заснований на сучасних нормах Світової організації торгівлі, покликаний замінити морально застарілі положення Угоди про зону вільної торгівлі 1994 року, інші численні угоди в цьому питанні і має стати надійною правовою базою для успішного розвитку ділового партнерства на просторі Співдружності.

Також під час засідання його учасники обговорять попередній проект Міждержавної програми інноваційної співпраці держав-учасниць СНД на період до 2020 року; проект заходів щодо проведення в 2011 році Року підвищення продовольчої безпеки в СНД.

Окрім цього, Раді глав урядів СНД буде надана інформація про хід підготовки Міждержавної виставки, присвяченій 20-річчю СНД і про підсумки виконання Плану реалізації найважливіших заходів, спрямованих на розвиток і підвищення ефективності взаємодії держав-учасниць СНД в економічній сфері в 2003-2010 роках.

Також планується внести зміни до Угоди про основні напрямки співпраці держав-учасниць СНД у сфері захисту прав споживачів від 25 січня 2000 року, створити орган галузевої співпраці СНД у сфері захисту прав споживачів і підготувати відповідні проекти документів.

Рада глав урядів Співдружності планує прийняти Рамкову програму співпраці держав-учасниць СНД у галузі мирного використання атомної енергії на період до 2020 року.

На засіданні Ради буде розглянутий також проект Угоди про створення інформаційної інфраструктури інноваційної діяльності держав-учасниць СНД у формі розподіленої інформаційної системи і порталу СНД «Інформація для інноваційної діяльності держав-учасниць СНД».