Міністр внутрішніх справ Анатолій МОГИЛЬОВ вважає, що його попередник на посту глави МВС Юрій ЛУЦЕНКО причетний до зловживання службовим становищем.

Про це А.МОГИЛЬОВ заявив в інтерв`ю газеті «КоммерсантЪ-Украина» (№ 80 від 24 травня).

«Я вважаю, що будь-яка людина, перебуваючи на посаді міністра, має розуміти, що вона робить. Допускати порушення внутрішніх інструкцій МВС, давати необгрунтовані накази міністр внутрішніх справ не має права», - сказав А.МОГИЛЬОВ.

Відео дня

При цьому, зазначив міністр, він своєму водієві офіцерське звання не присвоював і в 50 років на роботу в міліцію його не брав.

«Ви думаєте, не образливо людині, яка прослужила 20-25 років у міліції, ходила в наряди, ловила злочинців, пішла на пенсію у розмірі 1000 грн., бачити, що водій з колгоспу, який жодного дня не пропрацював у міліції, одержує звання підполковника і пенсію в кілька тисяч? Хіба це можна назвати соціальною справедливістю? Так от, я такого не допущу ніколи! Навіть якщо це буде мій найближчий друг чи родич», - заявив А.МОГИЛЬОВ.

Він вважає, що за роки перебування Ю.ЛУЦЕНКА на посту міністра внутрішніх справ у працівників міліції було зруйновано відчуття справедливості. Як сказав А.МОГИЛЬОВ, у правоохоронних органах дуже багато хто працює, керуючись саме ним – людям подобається боротися зі злочинністю.

«Міліцію залишила безліч професійно підготовлених співробітників. Порушено принципи роботи і зв`язок поколінь. Я вважаю, що міліцейським відомством треба керувати, розуміючи, чим воно займається», - сказав А.МОГИЛЬОВ.