Генеральна прокуратура України внесла припис керівнику Державної служби фінансового моніторингу за недотримання вимог Закону «Про доступ до публічної інформації».

Про це УНІАН повідомили у Відділ зв`язків із засобами масової інформації ГПУ.

Зокрема, Генеральною прокуратурою при здійсненні правозахисної діяльності було перевірено стан додержання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у діяльності Державної служби фінансового моніторингу України.

Відео дня

Відповідно до вимог закону, Державна служба фінансового моніторингу України є розпорядником інформації.

Законом на розпорядників інформації покладено обов`язки щодо забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації.

Разом з тим, підкреслили в Генпрокуратурі, всупереч вимогам закону, у службі до цього часу не визначено спеціальний структурний підрозділ або посадову особу, які організують у встановленому порядку доступ до публічної інформації та спеціальні місця для роботи запитувачів, не оприлюднено порядок складання, подання запиту та інформацію про систему обліку, види інформації, яку цей державний орган зберігає.

З огляду на виявлені порушення Генпрокуратурою 23 травня 2011 року керівнику Державної служби фінансового моніторингу України внесено припис з вимогою їх усунути.