Генеральний прокурор Віктор ПШОНКА заявляє, що були причини заарештувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА, оскільки була інформація, що він готується переховуватися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

«Була порушена кримінальна справа. ЛУЦЕНКО перебував під підпискою про невиїзд. Спокійно велося розслідування... Раптом незрозуміла поведінка ЛУЦЕНКА. Неадекватно він поводиться зі слідчими, грубіянить, погрожує", - сказав генпрокурор.

Відео дня

За словами В.ПШОНКИ, Ю.ЛУЦЕНКО почав ігнорувати виклики слідчого. "Я готовий продемонструвати повістки, де до нього приходять, вручають повістку, просять назвати зручний час для явки, а він пише нецензурні висловлювання на адресу МОГИЛЬОВА, сьогоднішнього міністра внутрішніх справ", - сказав В.ПШОНКА.

Він передав повістки Є.КИСЕЛЬОВУ, але той одну з них відмовився показати на камеру. «Це не дуже пристойно. Я не буду показувати», - сказав ведучий. Однак він продемонстрував іншу повістку, де начебто рукою Ю.ЛУЦЕНКА було написано: «З`явитися відмовляюся до здачі крові ЮЩЕНКА".

В той же час В.ПШОНКА додав, що були інші обставини затримання Ю.ЛУЦЕНКА. «Були і інші підстави, які вказують на те, що він був готовий сховатися від слідства», - сказав генпрокурор.