Тільки шість підприємств з кількох тисяч, яким було відмовлено в праві на автоматичне відшкодування ПДВ, звернулися до суду. По одному з позовів вже прийняте рішення на користь податкової служби. Про це заявив заступник голови Державної податкової служби України Олександр КЛИМЕНКО.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ДПС, він нагадав, що відбір претендентів на автоматичне відшкодування проводить спеціальна комп’ютерна програма. «В середньому півтори-дві тисячі платників щомісяця не проходять відбір, бо не відповідають критеріям, визначеним Податковим кодексом. За весь час, поки працює механізм автоматичної компенсації, тільки шість підприємств звернулися з позовом до суду », - зазначив О.КЛИМЕНКО.

На його думку, наведена статистика свідчить про те, що законодавчі вимоги втілені у життя правильно та ефективно, а відбір претендентів на право повернення податку на додану вартість провадиться об’єктивно.

Відео дня

Як повідомлялось, Податковий кодекс визначає низку критеріїв, яким має відповідати підприємство для отримання права на відшкодування ПДВ. Зокрема, одним з найважливішим параметрів є рівень середньої заробітної плати – не менше 2,5 мінімальних зарплат.