Столичні податківці через мережу Інтернет виявили факт продажу нежитлового приміщення вартістю 8,15 млн. дол. на початку листопада без належної декларації прибутків і сплати податків.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державної податкової адміністрації України в Києві.

За словами голови комісії з проведення реорганізації ДПА в Києві, директора департаменту податкового контролю ДПСУ Ірини НОСАЧОВОЇ, приміщення загальною площею 2900 кв. м, яке було обладнане центральним опалюванням, електро-водопостачанням, автомобільною стоянкою, належало 42-річному киянинові. На запрошення працівників податкового відомства, чоловік прийшов до інспекції і подав декларацію про прибутки. У ній киянин вказав суму від продажу нерухомого майна - майже 66 млн. грн.

Відео дня

"На сьогодні громадянин сплатив до бюджету майже 3,3 млн. грн. податку на прибутки фізичних осіб", - повідомила І.НОСАЧОВА.

У прес-службі відомства також нагадали, що за дорученням голови Держподатслужби Олександра КЛИМЕНКА, на початку листопада 2011 року столичні податківці спільно з Київською міською державною адміністрацією затвердили "дорожню карту" спільних заходів з метою детінізації прибутків громадян, як значного резерву наповнення бюджету столиці.

Згідно з "дорожньою картою", устоличних органах виконавчої влади проводиться обмін інформацією, яка допомагає виявити громадян, які приховують від оподаткування власні прибутки.