Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ вважає європейськими зарплати в Україні на рівні 5-7 тис. грн., які перевищують зарплати в Греції і Польщі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.АЗАРОВ заявив журналістам після відкриття нового дитячого садка в одному з районів Києва.

Зокрема, прем'єр-міністр підкреслив, що сьогодні вранці відвідав одне сучасне підприємство під Києвом, яке проводить модернізацію, що дозволяє виплачувати робітникам високу зарплату.

Відео дня

"Звичайно, почуття гордості за те, що можемо створювати такі підприємства, є. Звичайно, є проблеми, пов'язані з тим, щоб якнайшвидше модернізувати нашу економіку. Проте, приємно було бачити, що коли я підходив до робітників і запитував, яка заробітна плата: від 5 до 7 тис. грн."., - сказав М.АЗАРОВ, підкресливши, що середня зарплата по Україні складає 2,8 тис. грн.

"Що таке 7 тис.? Це вже європейський рівень зарплати. У Греції, наприклад, нижча, в Польщі приблизно так" - сказав М.АЗАРОВ.

На думку прем'єра, із зарплатою у 5-7 тис. грн. в Україні можна розв'язати житлову проблему, оскільки такий рівень зарплат дає можливість надавати довгострокові кредити.

У той же час, за словами М.АЗАРОВА, підвищення зарплати в Україні можна досягти тільки шляхом модернізації виробництва.