Співробітники Фінансової гвардії Італії в четвер, 19 січня, здійснили перевірку в міланському офісі міжнародного рейтингового агентства Standard&Poor `s.

Перевірка була ініційована прокуратурою південноіталійського міста Трані (область Апулія), яка підозрює Standard&Poor `s та інше рейтингове агентство, Moody` s, в маніпулюванні ринком, розкритті конфіденційної інформації та біржовій спекуляції.

Standard&Poor `s в ніч на 14 січня знизило суверенні кредитні рейтинги дев`яти з 17 країн єврозони, у тому числі Франції, Італії, Іспанії та Португалії. Зокрема, довгостроковий рейтинг Італії був знижений до рівня ВВВ + з "негативним" прогнозом. Це означає, що агентство також не виключає подальшого зниження рейтингу.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія вважає помилкою зниження S&P рейтингів 9 із 17 країн єврозони

Торік прокуратура міста почала розслідування щодо двох рейтингових агентств. На думку слідчих, ці агентства поширювали «необґрунтовані» негативні звіти про італійські борги та стабільність банківської системи країни, що призвело до спекуляцій і хвилювань на фінансовому ринку.

У рамках цієї справи підозрюються шестеро людей, серед яких три аналітики S&P і один експерт з Moody `s, а також керівники місцевих відділень обох агентств, передає РІА «Новини».

Стаття на тему: Рейтингові агентства: обвал ринку "замовили"?