Столична податкова міліція за підсумками 2011 року спрямувала до бюджету за завершеними кримінальними справами 104 млн. грн., що втричі більше, ніж за 2010 рік.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної податкової служби України (ДПСУ) в м. Київ, про це проінформував начальник управління податкової міліції ДПСУ в Києві Ігор УСИК.

За його словами, ця сума надходжень від розслідування кримінальних справ є найбільшою за останні п`ять років.

Відео дня

Слідчі столичної податкової міліції минулого року завершили розслідування за 216 кримінальними справами, що майже на 10% перевищує показник 2010 року.

Із загальної суми відшкодованих збитків 78% сплачено добровільно особами, які скоїли злочин у сфері оподаткування. Порушники скористалися правом, передбаченим Кримінальним кодексом. «Особа, винна в несплаті податків в особливо великому розмірі, звільняється від кримінальної відповідальності за умови повного відшкодування заподіяної злочином шкоди, - пояснив І.Усик. - Наприклад, у Шевченківському районі Києва обвинувачений добровільно сплатив 4,6 млн. грн. несплачених податків і стільки ж фінансових санкцій, за що був звільнений від кримінальної відповідальності».

У січні ц.р. у кримінальних справах у Києві вже відшкодовано 17,6 млн. грн., що вдвічі  більше, ніж у січні 2010 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві до 600 тис. працівників отримують зарплату «в конверті»