Україна попросить свого ключового кредитора - Міжнародний валютний фонд - рефінансувати борг, погашення якого припадає на 2012 рік, новими кредитами в рамках програми stand-by, сказав в інтерв'ю агентству "Рейтер" прем'єр-міністр країни Микола АЗАРОВ.
"Україна буде детально і скрупульозно виконувати свої зобов'язання, в тому числі і перед МВФ, але ми маємо право поставити таким чином питання, щоб відбулося зарахування нашої заборгованості в рахунок чергового траншу, ми маємо на це право як члени МВФ. Не погодиться (МВФ) - значить, погасимо", - сказав М.АЗАРОВ.
За його словами, така можливість рефінансування обговорювалася під час зустрічі з виконавчим директором МВФ Крістін ЛАГАРД в кінці січня.
"Я про це говорив пані ЛАГАРД, коли ми з нею обговорювали ці питання... Що якщо МВФ, наприклад, з якихось причин не зможе нам надати другий транш кредиту stand-by, то, принаймні, Україна має право ставити питання про те, аби МВФ не наполягав на погашенні тієї заборгованості, яка утворилася в 2008 році", - додав прем'єр.
Довідка УНІАН. Україна, що виплатила в лютому 575 мільйонів доларів, до кінця 2012 року повинна повернути фонду ще приблизно 3,1 мільярда доларів раніше отриманих кредитів.
У липні 2010 року МВФ схвалив програму stand-by для України, в рамках якої був готовий виділити близько 15,5 мільярдів доларів до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програму співпраці з МВФ пролонгують ще на рік?