Міністерство фінансів України сьогодні від продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до держбюджету 2,87 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Від продажу дебютного випуску ОВДП, номінованого в євро і з можливістю дострокового пред'явлення до погашення, було залучено 205,208 млн євро за середньозваженою прибутковістю 4,8% річних.

Відео дня

Папери, номіновані в доларах США, були розміщені на 80,751 млн дол під 9,3%. Гривневі облігації терміном обігу 6 місяців були продані на 56,736 млн  грн під 12% річних.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України своєю постановою № 234 від 21 березня передбачив випуск облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у валюті (долар, євро), з можливістю дострокового пред'явлення до погашення.

Папери будуть випускатися номіналом 1 тис. доларів і 1 тис. євро з шестимісячним купонним періодом у бездокументарній формі.

Розрахунки за результатами розміщення таких ОВДП, сплата купонного доходу за ними та їх погашення здійснюються у валюті випуску. При цьому розрахунки за операціями на вторинному ринку здійснюються виключно у національній валюті.

Купувати облігації, номіновані у валюті з правом дострокового погашення, мають як юридичні, так і фізичні особи.