У разі успішного введення електронного документообігу країна зможе відчутно поліпшити свій рейтинг із простоти сплати податків. Таку думку в коментарі УНІАН висловив виконавчий директор Міжнародного фонду ім. Блейзера Олег Устенко.

Основними проблемами в оподаткуванні України, на думку О.Устенка, є зовсім не високі ставки податків, а величезна кількість процедур і значна кількість податків, через які повинен пройти кожен платник податків для того, щоб їх сплатити.

Клименко: недосконалість законодавства і тіньова економіка - основні причини корупції

Відео дня

«Є значні очікування того, що введення електронного документообігу, а саме це було проголошено в останні місяці податковою службою країни, - відзначив експерт, - повинно не тільки зменшити час, відповідно, і фінансовий ресурс, що витрачається компаніями для сплати податків, але й понизити рівень корупції в країні. Перш за все, тієї частини корупції, яка пов'язана з податковим відомством», - вважає Олег Устенко.

ДПСУ відкрила центр сертифікації ключів електронного підпису

На думку експерта, в умовах, коли "немає перетину між державним чиновником або представником податкової служби і фізичною особою, умови для корупції мінімізуються".

«Тому я б чекав, що при успішному введенні електронного документообігу країна зможе значно поліпшити свій рейтинг із простоти сплати податків», - підсумував О.Устенко.