Міністерство оборони Російської Федерації розрахувалося з Міністерством оборони України за використання полігону злітно-посадкових систем “Нитка”, розташованого в Криму.

Як повідомили УНІАН у Департаменті преси та зв’язків із ЗМІ Міноборони України, вперше, починаючи з 2006 року, оплату здійснено грошовими коштами.

Так, на виконання Угоди між урядами України та РФ про використання полігону “Нитка”, підписаної 7 лютого 1997 року в Києві, та Протоколу узгодження фактичної вартості взаємних послуг (зобов’язань) між українською та російською сторонами з використання зазначеного полігону в 2007 і 2010 роках в інтересах морської авіації ВМФ Російської Федерації, підписаного 8-9 червня 2012 року, російська сторона перерахувала на валютний рахунок Міністерства оборони України 1 373 809, 15 доларів США, йдеться в повідомленні.

Відео дня

Кошти, отримані від російської сторони за використання полігону “Нитка”, будуть проконвертовані в національну валюту та спрямовані на ремонт і відновлення військової техніки та озброєння української армії та сил флоту, підкреслили в Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Росія і Україна: пов'язані однією «НИТКОЮ»...