Агентство Moody's в середу знизило прогноз за рейтингами 15 німецьких регіональних банків, а також IKB Deutsche Industriebank і Deutsche Postbank. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Agence France-Presse.

Рішення про зміну прогнозу прийняли після того, як на перегляд з можливістю зниження були поміщені прогноз за кредитним рейтингом Німеччини - на початку тижня було змінено зі стабільного на негативний.

Перегляд прогнозів і зниження рейтингів можуть продовжитися, якщо кредитоспроможність німецьких регіональних і центральних банків буде й надалі знижуватися, попередили в Moody's. Зміна прогнозу на негативний відбулася незважаючи на те, що виплата боргів низки банків гарантується центральним або місцевим урядами.

Відео дня

Нагадаємо, 23 червня Moody's оголосило щодо Німеччини негативний прогноз, який означає 50-відсоткову ймовірність зниження рейтингів протягом трьох наступних місяців. Тоді ж були поставлені на перегляд рейтинги Нідерландів і Люксембургу, а прогноз щодо кредитного рейтингу Фінляндії на стабільному рівні був підтверджений.