Адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб збільшила розмір гарантованої суми відшкодування зі 150 до 200 тис. грн.

Про це повідомляється на сайті Національного банку України з посиланням на заступника голови НБУ, голову адміністративної ради Фонду Ігоря Соркіна.

І.Соркін нагадав, що останнє підвищення цієї суми було проведене в листопаді 2008 року.

Відео дня

«Кошти фізичних осіб є основною ресурсною базою для кредитування економіки. І рішення про збільшення гарантованої суми відшкодування з 150 до 200 тис. грн прийнято з метою подальшого зміцнення довіри населення до банків і підвищення рівня захищеності переважної більшості вкладників країни. Проведена попередня робота вже дає позитивні результати. Так, цього року, станом на 1 серпня, вклади населення зросли майже на 40 млрд грн, зокрема й у національній валюті - більш ніж на 23 млрд грн», - відзначив заступник голови НБУ.

За його словами, минулого року обсяг коштів фізичних осіб на рахунках у банках збільшився на 13%, при цьому з початку цього року — на 11%. Більш як половина вкладів населення (майже 52%) сьогодні розміщена в національній валюті.

В даний час рішення Адміністративної ради Фонду про збільшення гарантованої суми відшкодування за вкладами передано для державної реєстрації в Міністерство юстиції України.

Довідка УНІАН. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб створено в лютому 1999 року, і він є державною спеціалізованою установою, що виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів фізичних осіб.

Із листопада 2008 року розмір гарантованої суми вкладів встановлено на рівні 150 тис. грн.

Розмір Фонду гарантування вкладів фізичних осіб України станом на 1 серпня 2012 року становив 6,07 млрд грн.

Кількість учасників Фонду, станом на 6 серпня, становить 168 банків, кількість тимчасових учасників - 6 банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР надала Фонду гарантування вкладів серйозні повноваження