Верховна Рада України звільнила від ввізного мита устаткування для інвестиційних проектів до 2018 року.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні парламент прийняв у цілому Закон «Про внесення зміни до пункту 4 розділу XXI «Прикінцеві і перехідні положення» Митного кодексу України про особливості оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізовують інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки.

За ухвалення відповідного рішення (реєстр. №11027) проголосували 260 народних депутатів із 339 зареєстрованих у сесійному залі.

Відео дня

Згідно із законом, від сплати ввізного мита звільняється устаткування і комплектуючі до нього, ввезені підприємствами під час реалізації інвестиційних проектів до 1 січня 2018 року.

Також звільняються від ввізного мита на цей термін товари для власного виробництва, пов'язаного з реалізацією інвестпроектів, якщо такі товари не були в користуванні, не вироблялися і не мають аналогів в Україні.

У документі наголошується, що звільнення від ввізного мита не передбачено для підакцизних товарів.

Закон спрямований на: удосконалення правового регулювання порядку застосування фінансових гарантій при переміщенні товарів через митний кордон України і порядку отримання незалежними фінансовими посередниками статусу гаранта; звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що ввозяться на митну територію України суб'єктами господарювання, які реалізують інвестиційні проекти, схвалені відповідно до Закону "Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць", для потреб власного виробництва, пов'язаних з реалізацією таких інвестиційних проектів.