Крістін Лагард

Відновлення світової економіки сповільнилося, в ній наростає невизначеність.

Таку думку висловила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард на прес-конференції в Токіо напередодні  сесії МВФ і Світового банку, що відкривається в п'ятницю в японській столиці, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Ми не очікуємо швидкого відновлення світової економіки. Воно триває, але повільніше, ніж ми думали, - сказала К.Лагард. - Невизначеності лягають важким вантажем на перспективи зростання".

Відео дня

Глава МВФ у зв'язку з цим висловила невдоволення позицією керівництва Європейського Союзу щодо врегулювання боргової кризи в регіоні. На думку К.Лагард, ситуація вимагає вироблення більш всеосяжного плану вирішення цієї проблеми.

Вона також фактично підтримала прохання уряду Греції про продовження на два роки строків виконання програми перебудови фінансів цієї країни, що опинилася в епіцентрі європейської боргової кризи.

МВФ разом з ЄС і Європейським центральним банком надають основну допомогу Греції, яка просить уповільнити запропоновані їй темпи скорочення державних витрат. "Це потрібно зробити, - сказала К.Лагард. - Якщо думати про реальну кон'юнктуру, то нерозумно чіплятися за номінально поставлені цілі".