На валютних торгах протягом поточного тижня (5-9 листопада) на тлі зростання оптимізму щодо США долар може значно посилити свої позиції, прогнозують аналітики FOREX CLUB в Україні.

На їхню думку, у разі подолання позначки 1,28 метою руху стане 1,2550. Пара EUR/USD за останні півтора місяці котирувалася близько 1,28-1,32.

Британський фунт почувається непогано, проігнорувавши негативні дані Індексу менеджерів із закупівель у промисловості, але аналогічний звіт у сфері послуг може мати на котирування «британця» набагато більший вплив. На цей сектор припадає близько 80% ВВП Великобританії. Відповідно, рішення Банку Англії щодо подальшої долі програми кількісного пом'якшення, після хороших даних щодо ВВП за третій квартал, може багато в чому визначатися і цим релізом. З точки зору технічного аналізу пари GBP/USD для збереження зарядженості вгору дуже важливо утримувати підтримку 1,60. У разі її подолання можливе зниження до позначки 1,5950. Подолання опору 1,6175 відкриє дорогу до рівня 1,6250.

Відео дня

Основною подією тижня, здатною вплинути на позиції долара на валютному ринку, стануть президентські вибори в США. Ймовірно, інвестори не акцентують свою увагу на тому, хто виявиться переможцем, але фондові майданчики можуть відзначитися досить масштабними рухами, що матиме вплив і на тренди «американця».