Кабінет Міністрів України має намір 20 листопада внести до Верховної Ради проект державного бюджету на 2013 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Зараз уряд працює над другим варіантом бюджету, який 20 числа, тобто, вже через два тижні подадуть до Верховної Ради», - сказав М.Азаров.

Відео дня

Він зазначив, що уряд розраховує на прийняття бюджету 2013 до кінця листопада.

«Ми розраховуємо на те, що до кінця листопада Верховна Рада затвердить бюджет, він буде підписаний Президентом, і до нового року країна без будь-яких затримок, як іноді бувало, увійде з новим бюджетом», - сказав М.Азаров.

До того ж, відповідаючи на запитання УНІАН, М.Азаров повідомив, що показники бюджету, зокрема макропоказники економічного розвитку на 2013 рік, продовжують узгоджуватися з Міжнародним валютним фондом.

«Зараз ведеться робота над коригуванням як макроекономічних показників бюджету, так і власне бюджету... Що стосується Міжнародного валютного фонду, то не слід думати, що наші контакти з МВФ відбуваються тільки тоді, коли місія приїжджає. По-перше, у Києві працює постійна місія МВФ, і наші економічні відомства постійно підтримують контакти. Місія МВФ в курсі всього того, що робиться з бюджетом, і, ясна річ, є розуміння і є розбіжності у певних моментах. І наше завдання завжди полягає в тому, щоб знайти порозуміння, знайти компроміси і зіткнення. Така робота зараз ведеться. І зрештою і МВФ, і Україна зацікавлені в тому, щоб країна мала бюджет стабілізації», - сказав М.Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Баланс тижня: "футбол" бюджетом, падіння промисловості, привид дефляції, страйк фондовиків

БАЛАНС ТИЖНЯ: Бюджет від Азарова, автомобільна війна з Росією та виклик «Газпрому»

Держкошторис-2013: влада заплуталася між середнім і абсолютним реалізмом

Бюджет-2013: виконання у п'ятій октаві і без мінору