Антимонопольний комітет України за 9 місяців 2012 року почав розслідування 507 справ на 164 ринках, зокрема аграрному, паливному, на ринках надання послуг ЖКГ і в сфері охорони здоров'я. Про це УНІАН повідомили в прес-службі АМК.

За повідомленням прес-служби, АМК також поклав край понад 4 тис. порушень конкурентного законодавства і видав 190 рекомендацій про припинення дій, що містять ознаки порушень конкурентного законодавства.

У рамках удосконалення своєї діяльності, як сказано в прес-релізі, АМК виступив з ініціативою розглянути у Верховній Раді законопроект про врегулювання питань контролю за дотриманням конкурентного законодавства, проведення експертиз, а також розрахунку штрафів і порядку їх накладення.

Відео дня

Крім того, АМК розробляє Загальнодержавну програму розвитку конкуренції на 2013-2023 роки, основним завданням якої стане підвищення ефективності державного регулювання і максимальне стимулювання конкуренції.

Як повідомляв УНІАН, обсяг штрафів, накладених АМК на суб'єктів підприємництва – порушників конкурентного законодавства, за 9 місяців 2012 року становив 686,8 млн. грн. Економічний ефект від діяльності комітету становив 1 млрд грн. За звітний період представники комітету взяли участь у 97 судових засіданнях. Крім того, фахівці відомства почали розслідування за новими напрямками, а саме: масштабне дослідження діяльності торговельних мереж, ринків риби і морепродуктів, відносин у сфері обігу товарів медичного призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський виступає за посилення ролі антимонопольних відомств