Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло єврооблігаціям України на суму 1,25 млрд дол. із погашенням 28 листопада 2022 р. рейтинг «B».

Про це йдеться в повідомленні Fitch, переданому агентству УНІАН.

Згідно з повідомленням, єврооблігації мають купонну ставку 7,8%. Рейтинг облігацій знаходиться на одному рівні з довгостроковим рейтингом дефолту емітента («РДЕ») України в іноземній валюті. Прогноз по довгостроковому РДЕ – «Стабільний».

Відео дня

У Fitch нагадали, що агентство підтвердило рейтинги України 10 липня 2012 р.

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко в середу, 21 листопада, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, заявив, що кошти, отримані від випуску 10-річних євробондів, підуть на погашення дефіциту державного бюджету.

«Кошти підуть, зокрема, на погашення дефіциту бюджету - фінансування недоотриманих доходів бюджету», - сказав П.Порошенко.

***Україна розмістила 10-річні єврооблігації на загальну суму 1,250 млрд дол. США з прибутковістю на рівні 7,8% річних. Ці боргові папери, організаторами розміщення яких стали банки JP Morgan, Morgan Stanley, Sberbank CIB і VTB Capital, мають піврічний купон.

Первинний орієнтир прибутковості випуску знаходився в районі близько 8,0%.