В.о. прем’єр-міністра України Микола Азаров доручив Міністерству фінансів, Державному казначейству, головам обласних держадміністрацій під особисту відповідальність впродовж двох днів забезпечити погашення заборгованості і ритмічну виплату зарплат у бюджетних установах.

Як повідомили УНІАН у прес-службі уряду, таке доручення М.Азаров дав на оперативній нараді щодо окремих випадків затримки виплати зарплат у регіонах.

М.Азаров наголосив, що кошти на ліквідацію заборгованості є, і необхідно оперативно та відповідально їх використати.

Відео дня

Водночас на місця, де питання погашення заборгованості із зарплати бюджетникам досі не вирішені, направлено урядові комісії, які повинні предметно вивчити кожен випадок.

Звіт за результатами роботи комісій та кадрові рішення будуть розглянуті на найближчому засіданні уряду.

Як повідомляв УНІАН,заборгованість з виплати заробітної плати в Україні станом на 1 листопада скоротилася порівняно з 1 жовтня на 3% або 30 млн грн і становила 896,906 млн грн.

Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді здійснити перерозподіл бюджетних коштів і збільшити обсяг дотацій місцевим бюджетам на 1 370,0 млн грн для виплати зарплат працівникам бюджетних установ і проведення розрахунків за спожиті енергоносії і комунальні послуги.

4 грудня Верховна Рада ухвалила в цілому Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», яким передбачено здійснити перерозподіл видатків державного бюджету, зокрема, збільшити асигнування Міністерству фінансів (загальнодержавні видатки) для реалізації бюджетної програми «Додаткові дотації з державного бюджету місцевим бюджетам» на 1 млрд 370 млн грн за рахунок загального зменшення на цю ж суму бюджетних призначень.

Президент України підписав Закон 6 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мінфін обіцяє, що до 1 січня виплатять всю заробітну плату бюджетникам

Донецька область зберігає лідерство за обсягом зарплатних боргів

Держказначейство запевняє, що коштів для виконання планових видатків бюджету достатньо

Борги із зарплат бюджетникам ліквідують найближчими тижнями - Тігіпко

Бюджетні гроші пропали в "казначейському трикутнику"