Народний депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець пропонує зараховувати податок на доходи фізичних осіб до доходу бюджету Києва.

Як повідомили УНІАН у прес-службі О.Бригинця, у парламенті зареєстровано законопроект № 1090 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до доходу бюджету міста Києва, авторами якого є також народні депутати Андрій Павловський і Дмитро Андрієвський.

«Саме завдяки грошам із податків приватних осіб кожне місто намагається розвиватися, тому це ненормально, коли лише одне місто України - Київ - оббирають на кілька мільярдів гривень щороку, забираючи половину цих податків у державний бюджет. Ця новація, яку запровадила команда Януковича, поставила місто на межу виживання», - заявив О.Бригинець.

Відео дня

Депутат зауважив, що Київ дійсно отримує від податків громадян більше грошей, ніж інші міста України, але й потреби столиця має більші. «Не таємниця, що інфраструктурою Києва користуються не лише кияни, а й безліч людей, які неофіційно проживають у місті, які живуть у приміській зоні, але щодня працюють у Києві, та мільйони людей, які приїжджають у столицю у відрядження. Серед таких тепер будуть і новообрані народні депутати з інших регіонів країни, які житимуть у Києві і користуватимуться благами нашого міста», - підкреслив О.Бригинець.

Він висловив сподівання, що внесений на розгляд Верховної Ради законопроект підтримають не лише близько 200 народних депутатів - киян, які живуть у столиці і чітко розуміють її проблеми, але й близько 300 народних депутатів - некиян, які найближчих п’ять років користуватимуться всіма здобутками київської громади і відчують на собі всі проблеми міста.

У прес-службі нагадали, що, «згідно з держбюджетом-2013, Київ - єдине місто, де половина податків на дохід фізичних осіб відразу потрапляє у державну казну. Цього року з бюджету Києва-2013 планують вилучити 8,2 млрд грн».

За даними сайту Верховної Ради, законопроект було зареєстровано 13 грудня. При цьому текст документа відсутній.