Прем'єр-міністр України Микола Азаров назвав першочергові завдання уряду в сфері економічного розвитку на 2013 рік і доручив першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову взяти під свій контроль реалізацію програми імпортозаміщення і забезпечити скорочення негативного сальдо зовнішньоторговельного балансу.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі першого віце-прем'єр-міністра України.

Крім того, згідно з повідомленням, С.Арбузову доручено контролювати питання ефективного регулювання державної тарифної політики, а також жорстко контролювати надання і аналіз фінансових планів підприємств держсектора.

Відео дня

За словами глави уряду, також С.Арбузов повинен забезпечити підвищення виконавської дисципліни в органах виконавчої влади.

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня 2012 року Президент України Віктор Янукович призначив новий склад Кабінету міністрів. Також 24 грудня Президент своїм указом призначив Сергія Арбузова першим віце-прем'єр-міністром України. До цього С.Арбузов з 2010 року обіймав посаду голови Національного банку.

Також Президент України своїм указом розподілив повноваження між віце-прем'єр-міністрами України. Зокрема, до сфери відповідальності першого віце-прем'єр-міністра С.Арбузова входить здійснення аграрної і продовольчої політики, політики економічного розвитку і торгівлі, соціальної політики, питання фінансів, доходів і зборів.