Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати, ліквідована 2038 підприємствами Києва в 2012 році, становила 119,98 млн. грн. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної податкової служби в Києві з посиланням на результати роботи спеціальних комісій, створених при райдержадміністраціях столиці.

Згідно з повідомленням, до бюджету додатково надійшло 19,1 млн. грн податку на доходи фізичних осіб.

У повідомленні також зазначається, що підприємства-боржники перебувають на постійному контролі податкових органів, проте причини виникнення заборгованості розглядаються за кожним підприємством індивідуально. Також індивідуально відпрацьовуються шляхи погашення виникаючої заборгованості.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, заборгованість із зарплати в Україні на 1 грудня 2012 року зросла порівняно з показником на 1 листопада 2012 року на 5,9% (53,6 млн. грн) - до 950,5 млн. грн. 51% боргу сформували економічно активні підприємства, 43,5% боргу – підприємства-банкроти і 5,5% – економічно неактивні підприємства. Найбільший розмір боргу зафіксовано в промисловості – 528 млн. грн, найменший – у сфері культури і спорту – 2,2 млн. грн.

У регіональному розрізі найбільший розмір боргу зафіксовано в Донецькій (158,758 млн. грн) і Харківській (124,972 млн. грн) областях, найменший – у Чернівецькій (45 тис. грн) і Рівненській (1,580 млн. грн) областях.

Водночас у листопаді заробітна плата, нарахована в середньому одному штатному працівникові в Україні, порівняно з жовтнем скоротилася на 0,4% і становила 3098 грн. У регіональному розрізі найбільша зарплата зафіксована в Києві – 4688 грн., найменша - в Тернопільській області – 2284 грн.

Нагадаємо також, що минулого тижня міністр соціальної політики України Наталія Королевська звернула увагу на те, що Комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших виплат, діяльність якої відновлена при Міністерстві соціальної політики, пропонує звільняти керівників підприємств і бюджетних установ, де не вирішується питання погашення боргів із зарплати.