Палата представників американського конгресу прийняла законопроект, що знімає необхідність до 19 травня підвищувати граничну чисельність держборгу США. За документ проголосували 285 конгресменів, проти - 144. Про це повідомляє РІА «Новости».

Законопроект запропонували республіканці. Вони вважають, що питання про граничну чисельність держборгу не повинно використовуватися в політичних суперечках тривалих переговорів адміністрації і конгресу про скорочення видатків бюджету. Фактично питання про граничну чисельність держборгу не вирішується, а відкладається.

Після затвердження в палаті представників документ надходить на розгляд сенату. Як очікується, він затвердить його найближчим часом.

Відео дня

Законопроект передбачає продовження фінансування статей бюджету з оплати міжнародних зобов'язань США, що дозволяє країні уникнути оголошення технічного дефолту. Білий дім підтримав законопроект, хоча і заявив, що волів би мати не відстрочку вирішення питання, а його повне узгодження на довгостроковий період.

Гранична чисельністьдержборгу в США на даний момент складає 16,394 трильйона доларів, в останній раз він підвищувався наприкінці січня 2012 року. Країна подолала це 31 грудня 2012, проте Мінфін ухвалив заходи, необхідні для продовження обслуговування боргу до теперішнього часу.