Акціонери, які входять до групи великих фінансових установ "Ерсте Банку" включили до складу наглядової ради власника «Фідобанку» Олександра Адарича, повідомляє банк у прес-релізі, текстом якого володіє УНІАН.

Як повідомляє банк, згідно з рішенням акціонерів, до оновленого складу наглядової ради «Ерсте Банку» входять глава Герберт Юранек та члени наглядової ради Карел Моурек, Вольфганг Шопф, Франц Хохштрассер і Олександр Адарич.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2012 року Erste Group і власник «Фідобанку» (Київ) Олександр Адарич уклали договір про продаж українського "Ерсте Банку" (Київ) за 83 млн дол. Згідно з наданою інформацією, «Ерсте Банк» в Україні залишається частиною Erste Group і буде працювати під своїм чинним брендом до закриття операції, запланованого протягом 6 місяців, а після буде зміна бренду та злиття бізнесу з «Фідобанком». За словами О.Адарича, покупка «Ерсте Банку» є частиною стратегії «Фідобанку», в рамках якої планується створити до 2017 року банківський холдинг, що входить в ТОП-20 банків України.

Відео дня

Довідка УНІАН. «Ерсте Банк» (Київ) працює на ринку України з 2006 року. За даними звітності НБУ на 1 жовтня 2012 року банк займав 21 місце серед 175 банків України за обсягами активів. На 1 жовтня активи банку становили 10,33 млрд грн, кредити і заборгованість клієнтів - 3,68 млрд грн, зобов'язання - 8,68 млрд грн, статутний капітал - 1,38 млрд грн, власний капітал - 1,66 млрд грн. За 9 місяці 2012 року банк одержав збиток у розмірі 238,39 млн грн.