Кабінет Міністрів України затвердив перелік заходів, виконання яких передбачене Національною програмою сприяння розвитку малого підприємництва на 2013 рік. Відповідне розпорядження розміщене на веб-порталі уряду.

Згідно з розпорядженням, Міністерство економічного розвитку і торгівлі спільно з Держслужбою з регуляторної політики і підприємництва мають розробити і подати на розгляд уряду 4 нормативні акти, які вдосконалюють державну політику у сфері контролю, ліцензування різних видів діяльності, надання дозволів і введення адміністративної відповідальності чиновників за порушення виконання своїх обов'язків.

Держпідприємництва, згідно з планом Кабміну, має провести низку публічних заходів щодо обговорення законодавчих ініціатив і підвищення ефективності регуляторної політики.

Відео дня

Окремим пунктом переліку заходів значаться спільні дії Мінекономрозвитку, Держпідприємництва, Мінфіну, Нацбанку і місцевих органів влади з розширення доступу суб'єктів малого підприємництва до фінансово-кредитних ресурсів, їх активного залучення до інноваційних проектів і проектів міжнародної технічної допомоги, а також зі створення фондів підтримки підприємництва.

Згідно з урядовим розпорядженням, передбачається формування єдиної інформаційної системи забезпечення державної політики у сфері розвитку малого підприємництва, включаючи ЗМІ та освітні програми для школярів і студентів, створення мережі бізнес-центрів, бізнес-інкубаторів технологічних парків і центрів передачі технологій. Планується також проведення кількох тематичних конференцій і нарад, а також Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді. За участю українських учених у 2913 році буде підготовлено аналітичний звіт, в основу якого буде покладено результати моніторингу умов ведення бізнесу в Україні.

Чітких термінів реалізації тих чи інших пунктів загального плану дій у рамках Нацпрограми сприяння розвитку малого підприємництва, а також фінансової складової виконання заявлених робіт у розпорядженні не зазначено.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство доходів і зборів прогнозує у 2013 році зростання малого бізнесу на 20% за рахунок вдосконалення спрощеної системи оподаткування. У 2012 році чисельність індивідуальних підприємств зросла з 1,05 млн осіб до 1,3 млн осіб. До того ж податкові нововведення збільшать цей показник, упевнені в міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров обіцяє вітчизняним виробникам програму підтримки до кінця лютого