За оцінками фахівців, заощадження населення України поза банківською системою становлять від 40 до 70 млрд дол. Про це повідомив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Сергій Мамедов.

Як повідомили УНІАН у прес-службі НАБУ, за словами С.Мамедова, кошти населення поза банківською системою можуть працювати на економіку країни. Високі ставки за депозитами в 2012 році були суттєвим стимулом для населення й привели до зростання вкладів фізичних осіб. За даними Національного банку, обсяг коштів фізичних осіб у банках зріс більш ніж на 51 млрд грн, що свідчить про відновлення довіри до банків і передумови для зниження ставок з кредитування економіки.

«Якщо вдасться зберегти довіру до банків і до національної валюти – наступним стратегічним кроком має стати активніше залучення коштів масового внутрішнього інвестора в економіку. Цікавим інструментом є державні облігації, які сьогодні Мінфін пропонує продати населенню на 200 млн дол.», - зазначив С.Мамедов.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, згідно із заявою прем'єр-міністра України Миколи Азарова, обсяг депозитних вкладів населення в банках за 2012 рік зріс майже на 60 млрд грн, або на 19%, - до 366 млрд грн.