Найближчим часом уряд Кіпру розпорядиться про початок кримінального розслідування для з'ясування причин того, що привело банківську систему країни на межу банкрутства, заявив президент республіки Нікос Анастасіадіс ввечері в понеділок у телезверненні до нації.

Заява була зроблена після повернення президента з Брюсселя. Там у ніч з неділі на понеділок він досяг угоди з Євросоюзом і МВФ про параметри антикризового пакету для Кіпру, що забезпечило надання міжнародними кредиторами допомоги острівній державі в обсязі 10 млрд євро і дозволило уникнути дефолту країни.

Анастасіадіс визнав, що переговори в Брюсселі були дуже важкими і часом навіть драматичними. «Незважаючи на гіркоту і розчарування, які ми всі відчували через позицію деяких наших партнерів, я не вважаю, що вихід нашої країни з європейської родини був би відповіддю на цю кризу», - сказав президент Кіпру.

Відео дня

Глава держави повідомив, що ЦБ Кіпру, на основі вже прийнятих парламентом законів, з вівторка «вводить деякі обмежувальні заходи» щодо фінансових операцій. Однак він поспішив запевнити, що «це будуть тимчасові заходи, які поступово ослаблять» - «уряд обіцяє зробити все можливе, щоб повернення до нормального життя відбулося якомога швидше», передає «Газета.Ru» з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Читайте також:

Кіпр не зміг домовитися з Росією про виділення необхідної йому фіндопомоги - Мінфін Кіпру

Кіпрський податок: і для України теж