Наглядова рада Державного земельного банку на першому засіданні призначила головою правління банку Світлану Скосирську, яка останні два роки очолювала правління націоналізованого банку «Київ» і є заступником голови ради Незалежної асоціації банків України.

Про це УНІАН повідомило джерело в банку «Київ».

За словами співрозмовника агентства, до складу правління Державного земельного банку під керівництвом С.Скосирської увійшли вісім осіб. Також повідомляється, що перед Держзембанком поставлено завдання запустити в роботу унікальну держструктуру, яка стане основою для відродження села, введе в дію ринкові механізми залучення фінансових ресурсів в агропромисловий комплекс і налагодить ефективне управління державними землями сільгосппризначення. Держзембанк об'єднає в собі функції управління землями державної власності та фінансової підтримки дрібного та середнього аграрного бізнесу. Найближчим часом планується розпочати розробку та прийняття нормативної бази, а також роботу з налагодження спільної діяльності суб'єктів ринку.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 2 липня 2012 року Кабінет Міністрів України своєю постановою створив Державний земельний банк зі статутним капіталом 120 млн грн. 100% статутного капіталу банку належать державі. Державний земельний банк має право здійснювати операції із земельними ділянками і майновими правами на земельні ділянки відповідно до законодавства України у сфері земельних відносин та своїм статутом.

У лютому 2013 року Держзембанк отримав з держбюджету 120 млн грн на формування статутного капіталу. За даними Мінагропроду, Держзембанк почне видавати аграріям кредити під 10-12% річних вже в 2013 році.

Народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов пропонує направити 254,8 млн грн з державного бюджету для проведення інвентаризації земельних ділянок державної власності, з яких формується статутний капітал Державного земельного банку, їх експертної оцінки та держреєстрації (законопроект № 2655, зареєстрований 29 березня 2013, «Про внесення змін до Закону України «Про Державному бюджеті України на 2013 рік»).