Головне управління Міністерства доходів і зборів у Києві провело перевірку і донарахувало 9,8 млн грн податків українському представництву польської фармацевтичної компанії.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі відомства, не називаючи назву компанії.

У повідомленні сказано, що представництво вело комерційну діяльність, хоча мало так званий неповний статус, який не передбачав ведення господарської діяльності.

Відео дня

«Перевірка показала, що представництво, не виплачуючи податків, здійснювало господарську діяльність і займалося реєстрацією лікарських засобів, підтримкою клієнтської мережі, надавало рекламні послуги», - повідомили в управлінні Міндоходів. - «В результаті виявлених порушень законодавства представництву донараховано 9,8 млн грн податку на прибуток».

За інформацією управління Міндоходів, представництво фармкомпанії мало намір в адміністративному порядку оскаржити рішення податкових органів, однак зрештою було змушене заплатити податки і перейти на загальну систему оподаткування.

Як повідомляв УНІАН, обсяг тіньових операцій та операцій з використанням послуг конвертаційних центрів у Києві в 2012 році досяг 200 млн грн, через що прямі втрати державного бюджету становили близько 30 млн грн.

Водночас в цілому по країні у 1 кварталі 2013 року податкова міліція України, яка згідно з Указом Президента України підпорядковується Міністерству доходів і зборів, забезпечила 1,8 млрд грн надходжень до бюджету за рахунок детінізації економіки.