Головне управління Міністерства доходів і зборів України в Києві підбило попередні підсумки кампанії з декларування громадянами своїх доходів, одержаних у 2012 році, згідно з якими загальна кількісь декларацій становила 27 тисяч, а загальний показник задекларованих доходів – 10,292 млрд грн, що на 0,5 млрд більше за показник декларативної кампанії 2012 року.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі відомства.

Згідно з попередніми даними, сума обов'язкових податкових платежів до бюджету становитиме щонайменше 290 млн грн.

Відео дня

В управлінні Міндоходів також повідомили, що кількість мільйонерів у столиці порівняно з 2012 роком зросла на 325 осіб - до 1362 осіб, які задекларували 5,9 млрд грн. Торік цей показник становив 5,1 млрд грн. «Вони повинні сплатити до бюджету понад 198 млн грн», - пояснили в управлінні Міндоходів Києва і додали, що кількість мільйонерів може зрости після перевірок поданих декларацій.

На думку працівників управління, важливим чинником ефективності декларативної кампанії стала роз'яснювальна робота, виконана фахівцями міністерства.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня по 1 травня в Україні проходила кампанія з декларування громадянами доходів, одержаних у 2012 році. Водночас Міністерство доходів і зборів України має намір завершити підготовку законопроекту про загальне обов'язкове декларування доходів вже через три місяці.