ЄС очікує на додаткову інформацію щодо участі України в Митному союзіБрюссель. Європейський Союз очікує на додаткову інформацію щодо участі України в Митному союзі.

Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомив високопосадовий європейський дипломат.

“Ми очікуємо на додаткові деталі щодо того, про що саме було домовлено в Астані”, - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

Він зазначив, що станом на сьогодні Київ лише запевнив європейських колег в тому, що співпраця з Митним союзом обмежиться статусом спостерігача.

“Ми в постійному контакті з українською владою. Вони нам кажуть, що йдеться лише про статус спостерігача, і що вони не хочуть повноцінного членства”, - сказав дипломат.

Ще один європейський дипломат розповів УНІАН про намір порушити питання щодо отримання Україною статусу спостерігача в Митному союзі під час саміту Росія-ЄС, який відбудеться наступного тижня в Євкатеринбурзі.

“Я впевнений, що це питання обговорюватиметься. Підніматиметься питання подальшого розвитку Митного союзу”, - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня в Астані після зустрічі з Президентами Росії, Білорусі та Казахстану Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про надання Україні статусу спостерігача в Євразійській економічній комісії, яка є виконавчим органом Митного союзу, буде підписано у Мінську сьогодні, 31 травня.

Євразійський економічний союз планує почати свою роботу з 1 січня 2015 року.