Налогоплательщики могут подать декларации через интернет

Громадяни України в рамках кампанії з декларування доходів, отриманих у 2013 році, за два тижні нового року задекларували близько 1,1 млрд грн доходів, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства доходів і зборів України.

Як зазначається, декларації подали 116 тис. осіб, з них близько 5 тис. осіб задекларували доходи понад 1 млн грн. Загальний обсяг задекларованих такими громадянами доходів склав 189,7 млн грн.

У Міндоходів нагадали, що кампанія з декларування доходів громадян стартувала 1 січня 2014 року і триватиме до 1 травня 2014 року. Бланк податкової декларації розміщено на сайті Міндоходів.

Відео дня

«Платники податків також можуть подати декларації через інтернет. Для цього необхідно отримати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення», - наголосили в прес-службі Міндоходів.

Як повідомляв УНІАН, обсяг доходів, отриманих громадянами у 2012 році та задекларованих у рамках проведеної деклараційної кампанії 2013 року, становить, за попередніми даними, 48 млрд грн, що на 11 млрд грн (23%) більше обсягу доходів, задекларованих роком раніше.

Доходи в розмірі понад 1 млн грн задекларували 3 тис. громадян, що на 1 тис. осіб більше, ніж у 2011 році. При цьому 4 громадянина задекларували доходи в обсязі понад 1 млрд грн. З них двоє проживають у Донецькій області, 1 громадянин - у Тернопільській області та 1 - у Києві.

Наразі Міндоходів розробляє нову модель декларування доходів громадян за участю громадського і експертного співтовариства. Концепція системи загального декларування оприлюднена на сайті Міндоходів.