российские власти не смогли немедленно прокомментировать заявление американской компании

Російська влада вела стеження за сотнями американських, європейських і азіатських промислових компаній через мережу інтернет, повідомляє Reuters з посиланням на сфірму CrowdStrike, яка спеціалізується на кібербезпеці.

Згідно з повідомленням, основними жертвами кібератаки стали енергетичні й технологічні компанії, оборонні підприємства і державні установи. В результаті стеження підприємства втратили цінну інтелектуальну власність та іншу важливу інформацію.

При цьому CrowdStrike не назвала постраждалих і відмовилася повідомляти подробиці про характер вкраденої інформації, пославшись на угоду про нерозголошення.

Відео дня

За даними компанії, влада різних країн використовує комп'ютерні мережі для стеження вже понад 30 років, проте лише в останнє десятиліття деякі держави почали спиратися на кібершпигунство як важливе джерело отримання даних в економічних цілях.

Читайте такожСША та Великобританія обговорили зміни в роботі спецслужбУ свою чергу Reuters зазначає, що російська влада не змогла негайно прокоментувати заяву американської компанії.

Довідка УНІАН. Американська компанія CrowdStrike була заснована в 2011 році експертом з кібершпіонажу Дмитром Альперовичем. Основною сферою діяльності фірми є захист інтелектуальної власності та внутрішньої інформації підприємств і урядів від кіберзлочинів.