Moody's подтвердило базовую оценку кредитоспособности «ПриватБанка» / tomsk.ru

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило базову оцінку кредитоспроможності (BCA) «ПриватБанку» на рівні «Саа1», що на один ступінь вище за суверенний рейтинг державних облігацій України — «Саа2», повідомила прес-служба банку.

Згідно з повідомленням, такий виняток для «ПриватБанку» з глобальної методики оцінки фінансових інститутів обумовлене консервативною політикою управління ризиками «ПриватБанку» щодо суверенних вкладень з відсутністю прямих і непрямих інвестицій в державні зобов'язання, помірним рівнем диверсифікації бізнесу за межами України і обмеженою залежністю від оптових боргових ринків.

Читайте також«ПриватБанк» у 2013 році наростив прибуток на 22%

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг України до рівня "Caa2" з "Caa1" з негативним прогнозом.

28 січня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's у зв'язку зі складною політичною ситуацією знизило рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті до «ССС+/С» з негативним прогнозом.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s зберегло оцінки власної кредитоспроможності «ПриватБанку» SACP на рівні (“b+”), що на 3 значення вище суверенного рейтингу України.

Довідка УНІАН. «ПриватБанк» (Дніпропетровськ) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Основними власниками банку є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський, які прямо володіють 34,1929% і 33,8554% акцій банку, відповідно, а також через компанію Triantal Investments Ltd (Кіпр, 24,9900% акцій).