Кабмин делает все возможное для восстановления банковской системы

Кабінет міністрів України здійснює всі можливі заходи для того, щоб відновити функціонування банківської системи й системи казначейства Криму, влада якого заявила про перехід у рублеву зону й припинила обслуговування рахунків Держказначейства й Нацбанку України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Окупаційна влада Криму заявила про те, що вона переходить на рублеву зону, й відрубала обслуговування казначейства й НБУ. Зараз ми здійснюємо всі заходи, щоб відновити функціонування банківської системи та системи казначейства», - сказав прем'єр.

Відео дня

Яценюк нагадав, що невідомі здійснювали спроби перервати зв'язок по лінії «Укртелекому».

«Мало того, що був перерваний зв'язок через «Укртелеком», ми тричі намагалися відновити зв'язок, так були спроби й захоплення приміщень, щоб розкрити бази даних Нацбанку та казначейства», - сказав прем'єр.

Він запевнив, що зарплати військовослужбовцям Криму й виплати їм одноразової допомоги в загальному обсязі 125 млн грн будуть проведені в строк. 

«Зарплата військових обслуговується через один із українських банків. Всі 125 млн грн перераховано на персональні карткові рахунки кожного військового», - сказав Яценюк, підтвердивши, що всі перерахування підуть із завтрашнього дня.

Читайте такожВлада Криму 11 березня представить проект переходу в рублеву зону