Банк призывает граждан не терять бдительность

За інформацією банку, останнім часом було зафіксовано випадки «фішингу» - спроб несанкціонованого отримання конфіденційної інформації держателів платіжних карток банку за допомогою шахрайських сайтів, що дублюють офіційний сайт банку. Зокрема, шахраї використовували сайт http://oschadbank.at.ua/. Банк підкреслює, що його єдиним офіційним сайтом є www.oschadnybank.com і просить при виявленні сайтів зловмисників повідомляти про це в банк.

Банк закликає громадян не втрачати пильність під час використання платіжних карток у банкоматах і мережі Інтернет, зокрема ніколи не повідомляти ПІН-код стороннім особам, невідкладно блокувати карту в разі підозри доступу до неї третіх осіб і у разі її втрати, встановлювати обмеження на кількість і суми операцій по картці, не відповідати на електронні листи з пропозицією надати свої персональні дані, проводити трансакції в мережі Інтернет лише через сайти з максимальним рівнем захисту персональної інформації і використовувати для зв'язку з банком його реквізити, зазначені в документах.

Читайте такожНайбільші банки підключаються до нової української платіжної системи

Відео дня

Також банк рекомендує звертати увагу на наявність підозрілих пристроїв на банкоматах, повідомляти про такі пристрої за вказаними на банкоматі телефонами і утримуватися від користування такими банкоматами. Банк пропонує оформити окрему картку для інтернет-покупок, поповнюючи її винятково перед покупкою на необхідну суму, і підключитися до послуги SMS-інформування про проведені за допомогою картки операції.

Як повідомляв УНІАН, за даними міжбанківської системи протидії шахрайству, українські банки в 2013 році зафіксували 468 фактів несанкціонованих переведень коштів клієнтів з використанням систем дистанційного банківського обслуговування.

Також у 2013 році на території України було зафіксовано більш як 350 випадків використання так званого скимінгового устаткування – пристроїв, що прочитують дані карток клієнтів.