ФРС продолжает политику сокращения стимулов

ФРС США скоротила обсяг скупки активів до $55 мільярдів на місяць із $65 мільярдів, як і очікували більшість аналітиків, проте відмовилася від цільового рівня безробіття на позначці 6,5 відсотків як індикатора, що визначає її дії щодо ключової процентної ставки, повідомляє Reuters.

У заяві американського центробанку, випущеній за підсумками дводенного засідання, йдеться, що, визначаючи термін, протягом якого ставка федерального фінансування буде перебувати на поточному рівні 0,00-0,25 відсотка річних, він буде враховувати прогрес у досягненні інфляційного орієнтира 2,0 відсотка та максимальної зайнятості.

Читайте такожФРС погіршила прогноз щодо зростання економіки США на 2014 рік

Відео дня

ФРС зазначила, що зміна прогнозу майбутніх дій не означає зміни намірів центробанку щодо напрямків політики, а також повторила, що, найімовірніше, продовжить скорочувати скупку активів рівномірними кроками у разі поліпшення ситуації на ринку праці та руху інфляції до орієнтиру.

Американський центробанк також наголосив, що стимулююча політика залишиться затребуваною на протязі значного періоду після завершення скупки активів, і що ключова ставка може залишатися нижче нормальних рівнів довгий час після того, як зайнятість і динаміка цін наблизяться до відповідних його мандату рівнів.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня 2014 року Федеральна резервна система США скоротила скупку активів на $10 мільярдів до $65 мільярдів на місяць і зберегла ключову ставку федерального фінансування в діапазоні 0,00-0,25 відсотка річних.