Альфа-банк уже внес аванс в размере 35 млн евро / tomsk.ru

У четвер, 20 березня, відбудуться збори акціонерів Банку Кіпру, на якому обговорюватиметься питання угоди між кіпріотами і Альфа-банком (Україна), який у січні підписав угоду про купівлю фінансової групи Банку Кіпру (до структури угоди входять також 100% акцій факторингової компанії "Ікос Фінанс") за 225 млн євро, пише ZN.UA.

Альфа-банк вже перерахував аванс у розмірі 35 млн євро і проводить дью-ділідженс портфеля Банку Кіпру. Однак у кіпріотів виникли побоювання в тому, що угода буде закрита через складну економічну сиутацію в Україні. 

Зокрема, вже розірвані або знаходяться на межі розірвання домовленості між власником Дельта Банку Миколою Лагуном і акціонерами Марфін Банку (раніше - Морський транспортний банк), а також угода з придбання Group DF Дмитра Фірташа Правекс-банку, який належить поки італійській групі Intesa SanPaolo.

Відео дня

Проте в Альфі переконують, що збираються виконати свої зобов'язання з придбання Банку Кіпру. У коментарі президент Альфа-банку Олександр Луканов відмовився коментувати угоду посилаючись на умови конфіденційності, проте зазначив, що "Альфа не відмовилася від своїх намірів інвестувати в Україну, навпаки з'явилися нові привабливі пропозиції".

Читайте також«Рівнеобленерго» залучить кредит у «Альфа-банку» на 230 млн грн