Кабмин намерен урезать расходы на госаппарат и продать часть ведомственного имущества

Кабінет міністрів України має намір урізувати витрати на держапарат і продати частину відомчого майна в рамках скорочення видатків державного бюджету, повідомив на прес-конференції віце-прем'єр міністр України з соціальних питань Олександр Сич.

“Йдеться, перш за все, про скорочення управлінських структур - міністерств, регіональних підрозділів, регіональних управлінь тощо. Іноді це доходить до 30-40%”, - заявив Сич.

Він зазначив, що під скорочення потраплять перш за все матеріальні ресурси і пільги. Крім того, віце-прем'єр повідомив, що уряд планує провести інвентаризацію об'єктів, які перебувають на балансі міністерств, щоб надалі приватизувати частину з них.

Відео дня

«Йдеться про інвентаризацію об'єктів, що перебувають на балансі міністерств, їх тотальний розпродаж, щоб не було там ресторанів, готелів, санаторіїв. Хай це переходить у приватні руки, хай доход від продажу поступає до бюджету», - сказав Сич.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін готує секвестр державного бюджету, оскільки діючий бюджет нереально виконати, а закладені в нього параметри не відповідають реальній економічній ситуації. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що обсяги скорочення доходної частини держбюджету можуть становити 65-80 млрд грн.

Читайте такожУ Мінфіні вирішили, що за рік зможуть продати держмайна на 20 млрд гривень