С 1 мая Минюст введет электронную систему биржевых торгов

З 1 травня Міністерство юстиції України запровадить електронну систему біржових торгів, яка дасть змогу в 2 рази збільшити надходження до бюджету.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час прес-конференції в УНІАН.

«Ми ініціювали питання щодо введення електронної системи біржових торгів всім конфіскованим майном. Ця практика є в Грузії, в країнах ЄС. З 1 травня ми запроваджуємо електронну систему біржових торгів, яка дозволяє будь-якому бажаючому через систему Інтернет зареєструватися і придбати будь-яке майно, яке виставляється на продаж через прозорий аукціон», - зазначив міністр.

Відео дня

«Ми прогнозуємо, що введення електронної системи біржових торгів – це буде перший пілотний проект, який дасть змогу збільшити надходження до бюджету мінімум в два рази, він дасть змогу прибрати корупцію в системі державної виконавчої служби, тому що не буде жодного прямого контакту між державним виконавцем і учасником торгів», - повідомив Петренко.

Він зауважив, що «проект буде сигналом для всієї державної служби як позитивна системна реформа в органах юстиції і в системі Кабінету міністрів».

Також міністр юстиції зазначив, що «по першим результатам цієї реформи ми зможемо дати інформацію буквально через декілька місяців».

Читайте такожУкраїнські акції на Варшавській біржі за квартал подешевшали на третину