Нацбанк создал департамент стратегии и реформирования банковской системы

За інформацією Нацбанку, основними функціями департаменту будуть розробка і контроль за виконанням стратегічних планів, моніторинг проектів регулятора, а також комунікації з банками, банківськими асоціаціями та міжнародними організаціями.

Як повідомляється, керівник департаменту Владислав Рашкован останні вісім років працював в одній з провідних міжнародних фінансових організацій, в т.ч. чотири роки - на посаді фінансового директора, а також керував банківським комітетом в Американській торговельній палаті. З 8 квітня Владислав Рашкован увійшов до складу правління НБУ.

«Банківська система України не мала чіткого і системного вектора розвитку. Такий стан справ необхідно змінювати, особливо з огляду на стрімку глобалізацію фінансових ринків, поява нових фінансових інструментів і технологій, зростання чисельності небанківських гравців на ринку і зміна поведінки, досвіду та очікувань клієнтів банківської системи», - наводяться в повідомленні слова Рашкована.

Відео дня

Читайте такожНацбанк пояснив, чому скоротилися золотовалютні резерви

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого Верховна Рада звільнила Ігоря Соркіна, який обіймав посаду голови НБУ трохи більше року, і призначила на цю посаду народного депутата від «Батьківщини», заступник голови парламентського комітету з фінансів і банківської діяльності Степана Кубіва.

Читайте такожГолова Нацбанку назвав терміни стабілізації економіки

Наприкінці березня глава НБУ Кубів повідомив про призначення Володимира Кротюка на посаду першого заступника голови НБУ, і сказав, що кадрові перестановки будуть продовжені.