Глава НБУ Кубив задекларировал 1,1 млн гривень дохода

Голова Національного банку України Степан Кубів у 2013 році задекларував 1,052 млн грн сукупного доходу, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема, минулого року голова НБУ отримав заробітну плату, інші виплати та винагороди в розмірі 240,2 тис. грн, а також 803,614 тис. грн страхових відшкодувань і 6,2 тис. грн, дохід від викладацької, наукової діяльності.

Крім того, згідно з повідомленням, у власності, в оренді чи іншому праві користування Кубіва перебувають земельні ділянки загальною площею 8747 кв. м, житловий будинок площею 174 кв. м, садовий (дачний) будинок 84 кв. м, гараж площею 70 кв. м та інше нерухоме майно площею 140 кв. м, легковий автомобіль Toyota Corola 2006 року.

Відео дня

Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах у глави НБУ склала 909,6 млн грн.

Читайте такожУ Києві 488 мільйонерів задекларували 2,6 млрд гривень доходів

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого Верховна Рада звільнила Ігоря Соркіна, який обіймав посаду голови НБУ трохи більше року, і призначила на цю посаду народного депутата від «Батьківщини», заступника голови парламентського комітету з фінансів і банківської діяльності Степана Кубіва. Банкіри, у тому числі найбільший інвестор України - Європейський банк реконструкції та розвитку, оцінили це призначення позитивно, відзначаючи професійні якості Степана Кубіва і його порядність.