Восток Украины платит налоги / Фото УНИАН

Міністерство доходів і зборів України спростувало інформацію про скорочення податкових платежів зі східних областей країни і повне припинення отримання платежів зі Слов'янська Донецької області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході брифінгу в Кабінеті міністрів заявив перший заступник міністра доходів і зборів України Ігор Білоус.

«Я хочу сказати, що заяви про те, що Слов'янськ перестав платити податки, не відповідають дійсності. За першу половину травня платники Слов'янська сплатили 95% від торішнього показника податків. І це при тому, що там два тижні йдуть бойові дії, - сказав Білоус. - Ми не втрачаємо схід».

Відео дня

Разом з тим, він повідомив, що при песимістичному розвитку подій, який передбачає блокування казначейських рахунків, втрати бюджету можуть скласти до 1,5 млрд грн.

Читайте такожМінфін затвердив дев'ять робочих груп, які перепишуть Податковий кодекс

«Песимістичний сценарій - блокування казначейських рахунків - це втрати бюджету на рівні 1,5 млрд грн, - сказав Білоус. - У трьох областях - Донецькій, Луганській, Одеській - знаходяться підприємства, які сукупно можуть недоплатити (бюджет - УНІАН) близько 900 млн грн».

Водночас, Білоус наголосив, що на поточний момент про песимістичний сценарій розвитку подій мова не йде. «Ми ведемо активний діалог з південно-східними регіонами, - зазначив чиновник. - Ми навіть повертаємо ПДВ у ці регіони».