В Украине уже в десятом банке ввели временную администрацию / Фото УНИАН

Згідно з повідомленням, фонд ухвалив рішення про запровадження тимчасової адміністрації в банк на підставі постанови правління Національного банку України №320 від 30 травня 2014 року «О віднесення публічного акціонерного товариства «АвтоКрАЗбанк» до категорії неплатоспроможних».

Нагадаємо, що Фонд гарантування 29 травня запровадив тимчасову адміністрацію в «Західінкомбанк», 26 травня - в «Південкомбанк», 22 травня - в «Промекономбанк», 24 квітня - в «Інтербанк», 14 березня - в банки «Форум» і «Меркурій», 3 березня - в «Брокбізнесбанк» і «Реал Банк», 17 січня - в банк «Даніель».

Таким чином, «АвтоКрАЗбанк»» став десятим банком, у якому з початку поточного року запроваджено тимчасову адміністрацію.

Відео дня

Фонд призначив тимчасовим адміністратором банку Володимира Третьяка.

За інформацією фонду, в період тимчасової адміністрації вкладники банку можуть одержати кошти за депозитами, термін дії яких закінчився, і за поточними рахунками, з відсотками на дату визнання банку неплатоспроможним, у межах 200 тис. грн.

У той же час, у фонді підкреслили, що подача заяв на виплату коштів до початку і в період роботи тимчасової адміністрації законодавством не передбачена, виплата коштів здійснюватиметься за списками вкладників, які формує уповноважена особа Фонду гарантування.

Читайте такожФонд гарантування вкладів скоротився майже на півмільярда гривень

Довідка УНІАН. «АвтоКрАЗбанк»» працює на ринку України з 1993 року і і входить до групи невеликих фінустанов щодо активів. За інформацією НБУ, власниками банку є Сергій Пахальчук (24,99%), Андрій Лизогуб (24,99%), Андрій Некрилов (24,99%).